Shanghai Jing'an Project cooperate with Kohn Pedersen Fox Architects

Experience included conceptual design and retail and theme development. Our intention was to create the most luxurious superblock possible with the best amenities and architectural scheme that differentiates this setting from the many others in the surrounding Jing’an District.
Project name: Shangri La Hotel (6-star), Jiangan Kerry Ctr Hotel (4-star)
Location: Shanghai, China
Time: 2008.6
Design Team: Bin Lu, Dave Charpentier, Lauren Mccord, Hillary Brooks, Shaoliang Hua


Salon Wall Installation

Body in Space/ Salon Wall Design

Take a concept derived from the interaction of a body/bodies in space, this project designed the Salon in the Storrs building and must create a "display" and "divide" the space.
The Salon is a main pin-up and review space for architecture students. Unfortunately, Storrs Hall lecture halls are also used by students from outside disciplines. These students walk through the Salon oftern disrupting and disturbing reviews.

Through studying bodily movement, and the travel of space it was apparent these students wanted to get to the edge of the space and toward the main entrance.

Exercising a series of tests, with objects such as a podium, chairs, and simply tape on the ground allowed detailed analysis of how people react to their environment. Through the experimentation and manipulation of these objects it became apparent that in order for a path to be successful one person must follow it. After the first person travels the path, the people behind tend to follow without any realization of doing so.

In order to create a sense of privacy in the Salon the wall is designed to funnel people into a small space, reducing their ability to converse while traveling the path. Thus, reducing the noise level and preventing the interruption of ongoing critiques.

The panels are twisted in a pattern of ascending rotational degrees follow with the human scale. These panels are twisted to block line of sight and to allow lines of visibility. Blocking and allowing sight provides the necessary awareness of whether or not there is currently a critique in session.

The ribs are arched allowing space for the human form to be comforable. The result of the installation provides access to and from the lecture halls with a heightened awareness and sensitivity to the ongoing activities in the Salon.

Project name: Salon Wall
Location: Charlotte, NC
Year: 2007
Design Team: Bin Lu, Matt Gines, Megan, Matt Jones

Analog/Digital Funky Foam 2

Relationship to the form of the human body

Analog/Digital Funky Foam

Building a funky foam along with CNC or analog model making techniques to fabricate a Hybrid re-presentation of your funky foam model and the precedent that initially inspired the generation of the chosen Funky foam. Step away from the systematic approach to structuring a complex surface and begin to explore relationship of geometry and materiality in an experimental and perhaps marginal way.


Model of Efficiency

Create a 10" x 15" digital drawing to be cut of 1/8" acrylic plexi-glass. This drawing must :create a three -dimensional form. Not waste any material outside of the .003" which is burned off by the laser cut. Can hold its form without the aid of adhesives or physical connections.Create a 48" x 96" digital drawing to be cut of 3/4" plastic-wood. This drawing must :create a three -dimensional form. Not waste any material outside of the .15" which is milled off by the cnc machine. Can hold its form without the aid of adhesives or physical connections. This project has been featured at the University of North Carolina at Charlotte, School of Architecture, Digital Design Center Gallery. Website: http://www.soa.uncc.edu/ddc/content/view/15/30/